PENTRU ORGANIZATIE / BUSINESS

Ce este managementul spiritual

 

    Energia radiantă a fiecărei ființe vii există în locurile domeniului public, la fel energia obiectelor, clădirilor, creațiilor umane și toate la un loc vorbesc despre nivelul de spiritualitate și de karmă la care se află societatea.

O societate fără disciplină intelectuală, morală și etică se prăbușește în haos, dezordine și ignoranță, fiind condamnată la eșec.

Sunt multe firme, organizații, afaceri care au ales o nouă paradigmă de dezvoltare spirituală, bazată pe umanism și decizii etice.

Liderul oferă un model de comportament și valori pe care le insuflă organizațiilor și colaboratorilor. Principiul holistic se practică și  în conducere, orice tip de organizație sau grup formând o comunitate în care persoanele sunt interconectate și au valori și credințe comune.

Paradigma este una a colaborării, a parteneriatului și nu are de-a face cu credințele religioase. Succesul leadership-ului depinde în întregime de alții. De aceea,carisma (abilitatea de a-i inspira pe ceilalți și de a-i determina să se angajeze în același demers) și empatia sunt necesare pentru motivarea angajaților și formarea echipelor.

Caracteristicile comportamentale și nu aptitudinile cognitive sau tehnice tind să fie mai importante,astăzi, în determinarea succesului.

Conștientizarea propriului EU, a propriilor emoții și a emoțiilor celorlalți, abilitatea de a-l înțelege pe celălalt și a descifra indiciile nonverbale, reglarea răspunsurilor emoționale stresante și inhibarea impulsivității emoționale, managementul relațiilor sunt specifice modelului de leadership spiritual.

Managementul spiritual recunoaște complexitatea umană, viața interioară și viața exterioară, „investiția” în omul interior având consecințe benefice atât asupra performanței individuale, cât și a performanței organizației ( firmei, afacerii).

Practica spirituală, cum ar fi meditația, contemplarea, retragerea în natură, rugăciunea, lectura spirituală creează o cultură a cooperării, integrării, creativității, a sentimentului de apartenență și a responsbilității.

În context spiritual, scopul unei afaceri și al conducerii este împlinirea spirituală și servirea societății, ambele ca o consecință a unei conștiințe transcendente.

Munca, familia, timpul liber, sănătatea creează contextul spiritual și valorile afacerii de succes. Puterea individuală conferită de minte, corp și spirit crește puterea organizației.

Valorile materiale nu mai sunt un scop prioritar, ci prin intermediul mijloacelor materiale se creează bogăția ca rezultat al excelenței în viață și în muncă, în context spiritual.

Accentul se deplasează de la interdependența holistică la conștientizarea transcedentală, conform căreia fiecare om trebuie să-și îndeplinească misiunea spirituală.

Intenția unui om de afaceri de a crea bogăție decurge din misiunea sa spirituală și este motivată de o conștiință transcendentă. Oamenii de afaceri, cei care  conduc business-uri sau organizații sunt creatori, iar misiunea lor este să servească societatea.

Managementul spiritual are în vedere managementul stresului, echilibrarea dinte minte, corp și spirit.

Principiile spirituale și urmarea valorilor spirituale sunt modalități de armonizare a lumii lăuntrice cu lumea exterioară, de creștere a puterii interioare și a capacității de a lua decizii.

Creșterea personală merge mână în mână cu dezvoltarea unei organizații ( firme, afceri), ambele orientându-se spre integrarea unor valori spirituale, etice și morale în atitudinea față de oameni.

Paradigma personală de a exista trebuie să fie în concordanță cu paradigma culturii corporatiste a businessului (organizației). Managementul spiritual este un stil de a conduce.

Nu este vorba despre integrarea  diversității religioase, ci de integrarea practicilor spirituale în activitatea organizației, a unei condiționalități  superioare de echilibrare a triadei CORP-VIAȚĂ-MINTE.

Acest echilibru va conduce, în final, la creșterea performanței și a profitului.

În scrierile antice indiene, cu precădere Bhagavat Gita-considerată cartea universală a științei spiritualității, se regăsesc principii esențiale de management de la care au pornit în epoca contemporană reprezentanții notabili ai acestui domeniu, în teoriile lor.

Codul etic al unui popor, componentă a culturii și civilizației sale, este prezent în toate culturile și s-a transmis în mare parte, în esența sa, până în zilele noastre. Legile Belagine sau Legile frumoase ale pelasgilor, strămoși ai geto-dacilor, sunt un exemplu.

 

PENTRU A AFLA MAI MULTE DESPRE MANAGEMENTUL CONFORM LEGILOR EZOTERICE URMEAZA CURSURILE PROPUSE DE MARYAM HAINES PHD.

PENTRU BUSINESS

  • Evaluarea psiho-energo-informațională a organizației/business-ului,
  • Consiliere recrutare,optimizarea echipelor,
  • Optimizarea spirituală a activității,
  • Program personalizat pentru lideri OPTIMIZARE /PROTECȚIE ,
  • Program de meditație și respirație meditativă pentru angajați pentru relaxare,gestionarea stresului și autovindecare.

Un management de succes

Afla mai mult


mihai viteazul

Mihai Viteazul – Mihai Marcu

Legile Belagine

Ia seama la gândul cel rău, fereşte-te de el ca de fulger, lasă-l să se ducă precum a venit, căci te-ndeamnă la lucruri nefireşti. Fereşte-te de vorbele deşarte şi de neadevăr; sunt ca pulberea câmpului ce-ţi acoperă ochii, ca plasa păianjenului pentru mintea şi sufletul tău. Ele te îndeamnă la trufie, înşelăciune, hoţie şi vărsare de sânge, iar roadele lor sunt ruşinea, neputinţa, sărăcia, boala, amărăciunea şi moartea.

Trufia răceşte iubirea inimii şi o face în duşmănie şi nu există dobitoc mai josnic, decât omul care nu mai are iubire în inima sa. Căci iubirea este cea dintâi putere, şi chipul ei este lumină. Ia seama ca nu cumva gândul tău să se împresoare cu trufia, căci mai jos de dobitoace vei ajunge.

Precum copacul cel falnic creşte lângă cel mic fără a-i face rău, aşa să fiţi între voi, cel mare să nu lovească pe cel mic şi nici să-i amărască sufletul, căci va avea datorie mare de dat, la fel ca şi hoţul. Aruncă un lemn pe râu şi mai multe vor veni din susul său către tine. Adu-i mulţumire semenului tău, adu-i lumina pe chip şi în suflet, iar toate acestea le vei găsi mai târziu înflorite în inima ta.

Cele tari, cele slabe şi cele nevăzute sunt cele ce alcătuiesc lumea, şi toate acestea le găseşti în om, şi toate alcătuiesc un întreg. Nu este nimic care să fie afară şi să nu fie şi înăuntru. Ia seama la toate acestea când îţi apleci privirea înăuntrul tău şi vei găsi toată înţelepciunea zeilor ascunsă în nevăzutul fiinţei tale. Zeii au luat seama înaintea omului de această înţelepciune şi asta i-a adus mai aproape de Focul cel Viu şi Veşnic.

Fii blând si răbdător cu cei de lângă tine, căci asa cum te porti tu cu ei, asa se poartă si altii cu tine, căci simtirea lui este la fel cu simtirea ta, din aceeasi suflare este si simtirea lui, iar lumina ce se vede prin ochii lui este din aceeasi lumină cu cea care se vede prin ochii tăi.

Multumeste pământului pentru toate cele ce-ti oferă, multumeste cerului pentru ploaia care îti hrăneste pământul, multumeste soarelui pentru căldura si lumina casei tale si a pământului tău,multumeste lunii pentru linistea somnului tău, multumeste stelelor că veghează asupra somnului tău, multumeste muntelui pentru povetele si fierul ce-l iei din el, multumeste pădurii pentru tot ce iei de acolo, multumeste izvorului pentru apa ce-o bei, multumeste copacului pentru lucrările ce-ti arată, multumeste omului bun ce-ti aduce bucurie si zâmbet pe chip.

Iată dar calea de început : cumpătarea în toate cele ce faci, ascultarea de bătrâni si de cei întelepti, hărnicia, multumirea cu ceea ce ai, ferirea de neadevăr si de vorbele desarte, ferirea de ceartă si de mânie, buna purtare între semeni. Dimineata să te trezesti cu ele, ziua să le porti mereu în minte, seara să le ai cu tine în somn si astfel supărarea, lipsa, amărăciunea, neputinta,boala si răutatea altora nu se vor atinge de tine.

Dincolo de acestea se află iubirea, vointa, curajul, răbdarea, modestia si ele ridică omul cu adevărat. Acestea sunt cele ce te apropie de Focul cel Vesnic si, prin ele, calea ta urmează calea zeilor, dar îngroparea lor te aruncă mai jos de dobitoace. Doar prin ele primesti adevărata cunoastere si întelepciune, adevărata putere, adevărata bucurie, adevărata bogătie, rodnica si trainica lucrare.