PENTRU TINE

DE CE ESTE IMPORTANTA CEAKRA?

 

Cuvântul Ceakra în sanscrita veche înseamnă „roată”. Aura corpului nostru este rezultatul interacțiunii dintre câmpul cosmic -descendent- și câmpul terestru-ascendent. Punctele de intersecție ale acestor două câmpuri care ne traversează corpul sunt ceakrele.

Aceste vârtejuri strălucitoare de energie existente la nivel subtil, care se rotesc în sensul acelor de ceasornic, ne influențează prin corpurile eteric, astral, emoțional, mental.

În jurul corpului nostru fizic găsim straturile aurei, fiecare corp care urmează fiind mai mare decât precedentul., dar fiecare corp  intersectându-se cu celelalte.

Astfel, corpul eteric este o copie a corpului fizic și este cu 3-5 cm în afara corpului fizic.

Corpul eteric este matricea energetică a corpului fizic. fiecare organ, fiecare structură are echivalentul său în corpul eteric. Geamănul nostru eteric se dispersează în a noua zi după moarte.

Al doilea corp iese cu 5-10cm în afara corpului fizic și este corpul astral sau corpul emoțiilor. Corpul mental imită și el corpul fizic și iese cu 10-20 cm în afara acestuia- el este corpul gândirii, al cunoștințelor, al experienței.

Corpul karmic este corpul nemuritor- el iese cu 20-30 cm în afara corpului fizic și cuprinde energia pe care o primești pentru toate acțiunile pe care le întreprinzi sau doar îți propui să le întreprinzi. Karma(pachetul de informații existente în domeniul non fizic al conștiinței,cf. Hawkins) stă la baza filosofiei hinduse a reîncarnării.

Acest corp nu moare odată cu noi, el părăsește corpul fizic și renaște cu un alt trup. Corpul intuitiv este situat la 50-60 cm în afara corpului fizic; el seamănă cu un oval care conține toate celelalte corpuri. Corpul divin arată ca un halou strălucitor și reprezintă nivelul iubirii necondiționate. Corpul Kether sau corpul cauzal este învelișul exterior al aurei pe care o protejează și este în legătură cu o forță superioară.

El este șablonul nostru spiritual. Corpurile eteric, astral și mental se nasc și mor odată cu noi.

Revenind la ceakre! Acestea sunt centri energetici prin care este transmisă energia tuturor organelor noastre. Viziunea asupra corpurilor umane și a ceakrelor diferă în diversele filosofii și religii antice. Canalele energetice subtile sunt și ele cunoscute sub denumiri diferite în diferite tradiții : nadis ( ayurveda, upanishade, yoga, tantrism), jing luo (acupunctură). Canalele subtile principale sunt : Sushumna (canalul axial), ( se termină în nara stângă, energie lunară, feminină, emoțională), Ida și Pingala ( se termină în nara dreaptă , energie solară, masculină).

Ceakrele sunt situate, mai exact, în corpul eteric. În general, se vorbește despre șapte ceakre principale, situate de-a lungul axei verticale situate pe partea din față a corpului.

Cele șapte ceakre principale sunt : Muladhara, Swadhistana, Manipura, Anahata, Visudha, Ajna și Sahasrara.

Ceakrele mai pot fi definite ca fiind centre de energie vitală, constituite din elemente subtile sau ca centre de forțe psihice,reprezentând niveluri specifice de conștiință. Tema ceakrelor datează de peste 5000 de ani și a ajuns la noi prin intermediul înțelepților din India antică.

Practic, ceakrele captează energia cosmică ( prin prană), pentru a o transmite apoi către corp și minte.

Ceakrele primesc, transformă și distribuie diferite tipuri de energii și informații, primite fie din univers, fie din mediul înconjurător. În același timp, ceakrele emit și radiază energie și informații în jurul lor. Ființa umană se află, astfel, într-o comunicare constantă cu mediul, cu Universul și cu Sursa Creației.

Ceakre importante se mai află în palme, la extremitățile degetelor, în tălpile picioarelor, în coate, în genunchi.

Ceakrele nu sunt complet deschise sau închise, ci pot fi mai mult sau mai puțin active.

Cantitatea de energie a fiecărei ceakre este  însă la același nivel cu nivelul de conștiință sau de evoluție al aspirantului. Simbolul ceakrei este floarea de lotus.

Dinamizarea ceakrelor reprezintă calea cea mai eficientă de a primi siddi-uri,acele facultăți căpătate prin unificarea cu Absolutul, cu lumea divină, lumea adevăratului Sine.

 

DACA DORITI SA STITI MAI MULTE DESPRE CEAKRE, URMATI CURSURILE PE CARE VI LE PROPUNE MARYAM HAINES PHD.

PENTRU TINE

  • Evaluare psiho-energo-informațională,
  • Citire intuitivă,
  • Echilibrare,deblocare emoțională,
  • Terapie prin flux energo-informațional asupra sistemului celular,
  • Ghidare spirituală,
  • Terapie spirituală pentru spațiul de locuit sau birou,
  • Sesiuni de meditație și respirație meditativă ritmică pentru autovindecare,eliminarea stresului,optimizarea greutății corporale,
  • Program nutrițional personalizat,optimizare alimentară,
  • Optimizarea cristalelor.

Comunicarea energetică între tine și ceilalți

Afla mai mult


ceakra

Durere – Mihai Marcu